The Hazel Grouse´s kennel är en liten kennel som har raserna Kleiner Münsterländer, Engelsk setter och Nova scotia duck tolling retriever (Tollare). Uppfödningen är i dagsläget inriktad på rasen Kleiner Münsterländer och bedrivs sparsamt. Hundarna som vi har i kenneln bor inomhus och deltar i familjen som vilka sällskapshundar som helst. Vi tycker det är roligt att träna hundarna, jaga och gå på jaktprov med dem. Det började som en hobby för 9 år sedan, men har med åren mer eller mindre blivit till en livsstil. Nu kretsar det mesta i våra liv mellan jakt, hundar, fågeluppfödning, och viltvård.

Hemsidan

Hemsidan är först och främst till för våra valpköpare, så de kan följa varandra på ett enkelt sätt. Det är alltid kul att kunna läsa vad som har hänt med de egna kullsyskonen som oftast är utspridda över hela landet.  Vi vill också lyfta fram våra valpköpare som lägger ner timtals med tid på träning och pengar på sina hundar att vi uppskattar dem. Utan en entusiastisk hundägare så blir det heller inga resultat. Det spelar ingen roll hur bra hund man än köper på papper om man inte förvaltar den. Vill man ha en duktig hund så krävs det timvis med träning, engagemang och ett stort tålamod.  Givetvis så är hemsidan också en informationskälla till de som är nyfikna på raserna, uppfödarkollegor, valpköpare, vänner och bekanta.  Vi hälsar ER ALLA VÄLKOMNA.               

Avelspolicy

Att planera en kull valpar är inte lätt. Det är mycket som ska värderas och synas. Det handlar om att hitta en partner till den egna hunden som kompletterar och förstärker de egenskaper som man vill behålla i rasen. Det alla seriösa uppfödare strävar efter är först och främst avla på friska och mentalt sunda hundar. Med bra jaktegenskaper och funktionsduglig exteriör.

 

Våra valpar

Valparna bor i tvättstugan den första veckorna för att sedan flytta till köket. Så att de får ordentligt med utrymme att röra sig på. Valparna har vant sig redan från början med dammsugare, elvisp och att vara ute. Det gör att valparna känner sig lite tryggare när de flyttar hem till sin nya familjer. Då det kan vara lite jobbigt och förvirrande för valparna att lämna mamma och syskonen.

 

Rasen Kleiner Münsterländer

Det är en medelstor hund, med mankhöjd av 50-56 cm för hanhund, 48-54 cm för tik. De finns som skimmelhundar och brunvita. Münsterländern är en kontinental fågelhund med allround egenskaper. Den kan med fördel användas till fågeljakt, apportering, eftersök, klöv och rov viltjakt. En münster kräver en fast han och att man är konsekvent. Münsterländern är en jakthund med väl utvecklad jaktlust och trivs då de får arbeta.